Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Sormiruokailu jakaa mielipiteitä


Ravintolapäivän menu oli oikein herkullinen ja runsas
Meillä oli eilen Hippulassa ravintolapäivän kunniaksi pop up sormiruokala. Se pistettiin pystyyn alle viikon varoitusajalla ja toteuttaja Anna Holopainen löytyi Facebookin kautta. Suloisia sormiruokailijoita kävi noin 50 maistelemassa 2-3€ hintaisia isoja annoksia. Osa oli jo kokeneita siinä puuhassa.

Kun oma poikani oli puolivuotias tutustuin kyllä aiheeseen, mutta en uskaltanut antaa paloja pureskeltavaksi. Tuntui, että alussa soseetkin juuttuivat kurkkuun ja neuroottisena esikoisen äitinä halusin välttää vaaratilanteita. Vaikka hän söi pitkälti yli vuoden ikäiseksi pääasiassa soseutettua ruokaa rintamaidon lisäksi sujuu syöminen oikein mallikkaasti nyt isompana.
Poikani tuli testaamaan sormiruokamenua

Mitä hyötyä siis on pistää jo puolivuotiaat vauvat syömään itse ruokaa paloina? Meneekö ruokaa tarpeeksi alas tällä tavalla? Täytyy tunnustaa, että vieläkin välillä lusikoin ruokaa poikani suuhun, vaikka päiväkodissa hän syö itse. Hän on oppinut aika siistiksi syöjäksi ja varmaan osittain siksi, että kotona ruokahetket ovat olleet aika siistejä. Nyt moni varmaan ajattelee, että lasten pitää antaa sotkea. Varmasti näinkin, mutta onhan se nyt mukavaa, kun koko ruokapöytä ja lattiat eivät ole koko ajan ihan sapuskassa. Laiska minä.

Sormiruokailusta on olemassa tietoa jos aihe kiinnostaa. Tänään Hippulassa on tavattavissa sormiruokailun asiantuntija Hanna-Mari Arosilta. Hän on kirjoittanut kirjan "Minä syön itse - sormiruokailun käsikirja" ja aiheesta voi lukea lisää Facebookryhmästä

Minkälaisia kokemuksia teillä on sormiruokailusta?

2 kommenttia

  1. Ihania kokemuksia! Meillä on pääasiassa sormiruokailtu noin 8 kk alkaen ja reilun vuoden iässä haarukalla ja lusikalla syöminen onnistui jo itse. Aloitimme soseilla, mutta totesin, ettei soseiden surruuttaminen ole minun juttuni. Lapsi oli nälkäinen, sose vielä kuumaa ja omasta ruoasta ei tietoakaan.

    Onneksi uskaltauduin kokeilemaan sormiruokailua, vaikka alussa palojen antaminen pelotti. Minusta on ihanaa, kun voimme yhdessä istuutua pöydän ääreen syömään samaa ruokaa yhtäaikaa. Alussa en käyttänyt ollenkaan suolaa ja nytkin erittäin vähän.

    Toki alku oli erittäin sotkuista, ja päivän viidettä kertaa lattiaa kuuratessa tuli mieleen hommata heti lavallinen purkkiruokaa, mutta päivä päivältä sotku vähenee. Oikeasti! Halutessaan muutaman kuukauden yli yksivuotias osaa syödä erittäin siististi - haarukalla ja lusikalla. Ruuan heittelyä ja maidon kaatamista pöydälle taitaa tapahtua kaikissa perheissä ruokailutavasta riippumatta?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Heittely tosiaan taitaa olla yleistä. Meidän pojalla on ollut tapana kylläisenä kaataa juomat merkiksi siitä, että nyt olen täynnä :)

    VastaaPoista