Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Onko vakuutukset kunnossa?


LähiTapiolan hallinnon seminaari Vierumäellä
Olen kuulunut useamman vuoden LähiTapiolan yritysten neuvottelukuntaan ja mieheni yksityisasiakkaiden neuvottelukuntaan. Organisaatiomuutoksen yhteydessä minusta on tulossa Pääkaupunkiseudun alueyhtiön hallintoneuvoston varapuheenjohtaja ja Elon neuvottelukunnan jäsen. Tämä sopii hyvin tavoitteisiini ja tukee ajatustani toimia tulevaisuudessa hallitusammattilaisena. Seminaarissa korostettiin moneen kertaan nuorten roolia vaikuttajina ja digitalisoitumisen asiantuntijoina. Taisin olla porukan nuorinta kaartia ja täytän sentään 40. Nuoria pitäisi saada ravistelemaan vallitsevia tilanteita uusilla näkemyksillä. Harvemmin luottamustehtävissä tosin näkee nuoria ja päästäkseen vaativampiin tehtäviin pitää jaksaa tahkota jopa kymmeniä vuosia. Pitää myös tuoda rohkeasti esiin oma kiinnostus ja pikkuhiljaa alkaa kyselyitä tulemaan vaikka mihin luottamustehtäviin.

Minun business casual lookkiin kuuluu usein tennarit.
Fiilis on aika nuorekas 40-kymppiseksi :)
Vakuutusyhtiöiden kanssa asioiminen näkyy jatkuvasti eri medioissa ja useimmiten ongelmien kautta. On mielenkiintoista olla itse mukana toiminnassa, sillä mekin maksamme vakuutusyhtiöille vuosittain sievoisen summan sekä yksityishenkilöinä, että yrityksenä. Meillä on mm. seuraavat vakuutukset: lapsivakuutus, koiravakuutus, kotivakuutus, henkivakuutus, sairauskuluvakuutus, syöpävakuutus, matkavakuutus, tapaturmavakuutus, YEL-vakuutus, yrityksen vastuuvakuutus x 3, työntekijöiden lakisääteiset vakuutukset (tapaturma, Tyel, ryhmähenkivakuutus, työttömyysvakuutus) autovakuutukset... Tulikohan kaikki mainittua? 

Vähemmästäkin siis luulisi kiinnostavan, miten vakuutusyhtiöt toimivat. Omat vakuutuksemme on hajautettu useampaan yhtiöön, sillä esim. Sairauskuluvakuutuksen ja koiravakuutuksen vaihtaminen on mahdotonta ilman turvan heikentymistä. Ellet ole sitten selvinnyt pelkillä flunssilla tai koirasi täysin terveenä. Yhtiön vaihtaminen sulkee pois monet sairastetut ja krooniset taudit.

Aika usein törmää ihmisiin, jotka eivät ole edes ajatelleet itsensä vakuuttamista. Viimeistään siinä vaiheessa, kun ostaa puolison kanssa yhteisen asunnon tai saa lapsen on henkivakuutus ehdoton hankinta. Se antaa turvaa jos toinen menehtyy yllättäen. Koiravakuutus on ollut ainakin meille kannattava investointi. Molemmilla on vuosittain ollut sairastumisia, joiden hoidosta vakuutus on korvannut osan. 

Odotan mielenkiinnolla uutta luottamustehtävää ja minulle saa aina laittaa toiveita ja palautetta kokemuksistaan LähiTapiolan tai Elon asiakkaana. Asioihin voi vaikuttaa.

Ei kommentteja