Matkailu

Matkailu
MATKAILU

HYVINVOINTI

HYVINVOINTI
HYVINVOINTI

YRITTÄJYYS

YRITTÄJYYS
YRITTÄJYYS

Ihana 70-luku


Tässä olen vastasyntyneenä töölöläisyksiössämme
äidin sylissä. Äitini on tässä 20-vuotias.
Olen 70-luvun lapsi, vartuin tunnelmallisessa Töölössä. Asuimme ensin pienessä yksiössä Sallinkadulla. Siellä ei ollut edes kylpyhuonetta, mutta minulle oli tietysti oma pieni kylpyamme, jota vanhempani käsisuihkulla täyttivät. Pian pääsimme muuttamaan samaan kortteliin Mannerheimintie 29 talon ylimpään kerrokseen. Sieltä näkyi Tapiolan vesitornille asti ja Mannerheimintien kattojen valomainoksia. Näen vieläkin unia siitä kodista ja korttelista. Niin lähtemättömän vaikutuksen se paikka minuun teki. Ihana ja onnellinen lapsuus. Meillä oli oranssit tapetit, kukikkaat verhot ja punainen keittiö. Lienee sieltä peruja rakkauteni väreihin. Retrovaatteet saavat minut nostalgisiin tunnelmiin ja sisustukseenkin kaipaan hieman retrohenkeä.


Pojan huoneessa on seinillä omia lapsuuden kanavatöitä
ja retrotunnelmaa luovat Jaffaverhot.
Kun rakensimme oman kodin en ollut alunperin suunnitellut tuovani sisustukseen 70-lukua. Se vain tapahtui poikani huoneen osalta. Halusin tehdä huoneen, joka sopii hänelle sisustuksen puolesta pidemmän aikaa ja Vallila Interiorin Jaffaverhot toimivat innoittajina värikkääseen kokonaisuuteen. Tykkään myös värikkäistä vaatteista ja kuvassa oleva Polarn O. Pyretin paita on yksi suosikeistani.

Tuunasin kesällä mökillä meidän soppea. Mieheni maalasi katot valkoiseksi ja itse maalasin Tikkurilan kuultomaalilla puunväriset paneeliseinät vaaleiksi. Maalaaminen on muuten puutarhanhoidon lisäksi ihan parasta stressin poistoa. Senkun sutii seiniä, niin johan ikävät ajatukset kaikkoavat ja uusia hyviä ideoita ilmaantuu.

Mökin värimaailma tuo muistoja omasta lapsuudesta.
Jens chihuahua tarkastaa lopputulosta.
Turkoosi on lempivärini ja koska Jaffaverhoja saa myös turkoosilla pohjalla rakensin täälläkin sisustuskokonaisuuden kyseisen kuosin värimaailman ympärille.

Tilassa on räsymattoja kolmella eri värillä. Oranssi, keltainen ja punainen. Senkki on ilmeisesti 50-luvulta peräisin ja sopii retrohenkiseen mökkiin hyvin.
Tuunaus on vielä kesken oleskelutilan osalta, joten tässä vaiheessa vain pieni maistiainen meidän Jens koiran kera tilan ilmeestä.

2 kommenttia

  1. Ihanalta näyttää- <3 Ja kyllä Töölössä oli ihanaa kasvaa lapsesta aikuiseksi. Sama juttu, näen aina unia lapsuudenkodista ja palaan unissa lapseksi. Hyviä turvallisia vuosia. <3

    Ihana tuo kaappi ja Jaffat.

    Kivaa sunnuntaita toivottelee Tiia

    VastaaPoista